Vespa потрапила в топ-12 речей, що змінили світ

Скутер Vespa потрапив до списку з 12 предметів, які стали знаковими об’єктами для світового дизайну за останні 100 років.

Відповідний список склали на прохання телекомпанії CNN провідні експерти в галузі промислового дизайну.

Експерти — теж числом 12, з різних країн світу — спробували назвати ідеї, що стали вкрай знаковими для промислової креативності, які можуть бути розцінені як самі значущі і найуспішніші за останні 100 років.

«Скутер / Мотороллер Vespa LML 2017»

Серед експертів, опитаних телеканалом, були такі імена в світі дизайну як американець Дік Пауелл, співзасновник дизайнерського агентства Seymour Powell, голландський дизайнер Даан Роозегаарде, промисловий дизайнер з Уельсу Росс Лавгроув, японський дизайнер Йосиро Накамацу, італієць Джанфранко Заккаи, директор лондонського музею дизайну професор Майлс.

Вони прийшли до висновку, що Vespa — це частина історії дизайну. Революційна концепція цього скутера зробила його об’єктом, гідним включення в Зал слави промислового дизайну планети.

«Дизайн Vespa в стилі унісекс — вкрай винахідливий і оригінальний. Цей скутер можуть водити однаково елегантно як чоловіки, так і жінки. Обессмертленний у фільмі «Солодке життя» (La Dolce Vita) Федеріко Фелліні, улюблений учасниками групи Beatles, скутер Vespa зробив величезний вплив на культуру і суспільство ».

Крім Vespa, до списку потрапили такі легенди як комп’ютер Apple Mac 1984 року народження, стереосистема Bang & Olufsen 2400 1979 року народження, авіалайнер Airbus 380, ескалатор, і ряд інших предметів.